Ønsker flere gutter og jenter velkommen

Årskullene 2012/2013 er en sammensveiset gruppe av jenter og gutter som har trent sammen i mange år. Med andre ord en gjeng som kjenner hverandre godt og som fortsatt har felles treninger. For tiden består den av 19 gutter og 11 jenter, som har det veldig moro sammen og som trener på mandag og torsdag klokka 17 -1830. I tillegg har man såkalt fritime på lørdager fra 1030 til 1130.

- Det er en stabil flott gruppe der de fleste kommer fra Hafslundsøy, men det er også noen fra Ise og Varteig. Vi merker faktisk at flere kommer til gruppa etter å ha hørt om oss, så det er jo fint. Vi har plass til flere barn så den som har lyst til å være med skal være velkommen, vi lover å ta alle godt imot, sier Christian Fosdahl, som sammen med Roar Eriksen og Ole Richard Nilsen har treneransvaret.

Hovedmålet i gruppa er å ha det moro med fotball og gjøre hverandre gode. På treninger spiller man både kamper mot to mål i ulike grupper og øver på ulike ferdigheter. Målet er mestring for alle, derfor deler man litt opp etter hvilken erfaring den enkelte har.

-Det er viktig for oss at alle skal ha det gøy uansett hvor lenge man har drevet med fotball og hvor man er i utviklingen. Vi støtter hverandre og er opptatt av å holde god stemning, noe som ikke minst skyldes en flott foreldregruppe, forteller Christian.

På lørdager har man en litt mer ledig form på treningene, der man for eksempel kan spille fotball med foreldrene og trenerne mot barna. Fordi ferdighetene varierer har man også begynt å trene i ulike grupper, men man ønsker å holde på det gode fellesskapet så lenge som mulig.

- Dette er litt som en skoleklasse, der alle skal føle seg som en del av gjengen. Det er en fordel at vi er mange, ikke minst om vinteren da oppmøtet naturlig nok gjerne daler litt. Neste år skal vi prøve å få noe treningstid innendørs når det er kaldt ute, forteller Christian som for tiden er i ferd med å utdanne seg til Uefa C trener.

Jentene spiller syver lag i serie i år og første kamp er borte mot Yven 15 april. Jentene skal også delta i cuper i sommer.
- Vi har ingen voldsomme planer men vi planlegger en sommeravslutning, forteller Christian, som sammen med Roar Eriksen har ansvar for jentegruppa.

Når det gjelder guttene har man i år meldt på to lag i 7-er serie, dette for at alle skal få spille så mye som mulig.
- I år blir det mye fotball og mange kamper på gutta. Dette er en fin gjeng som er gode kompiser. Vi skal også delta på flere turneringer omkring i distrikter fra til sommeren, forteller Ole Richard Nilsen, som sammen med Svein Andresen og Glenn Belsby ansvaret for denne gruppa.

- Vi har gode treningsforhold i Hafslund og vi tar av oss hattene for banemannskapene her i klubben. Selv midtvinters da det var mye snø kom vi til dekket bord. Barn er forskjellige og har ulike behov, og vi jobber for at alle skal trives i et godt miljø, sier Ole Richard, som kan fortelle at det er felles hyggekveld for gjengen på hafslundhytta den 19 april.

Del dette på
Scroll to top