Samarbeidslaget trener på Skjeberg IFs bane. Til venstre bak Alexander Lislerud, til høyre bak, Bjørn Johansen

Hafslund IF og Skjeberg IF samarbeider om årgangen gutter 2010/2011. Etter et halvt år med felles treninger og kamper ser man positivt på samarbeidet. Både spillere og trenere har funnet tonen.

- Det er fort gjort at en årgang med for få spillere kan ende i å løses opp. Noen legger kanskje opp eller begynner med andre idretter, mens andre bytter klubb. Det finnes i dag flere klubber å velge på og barn er blitt mobile. Samtidig er det et ansvar for oss å forsøke å holde på den lokale stammen som har vært sammen i flere år. Det handler om vennegjenger med utgangspunkt i skolen og i lokalmiljøet. Vi er glade for at vi kunne få til et samarbeide med Hafslund, og begge klubbene ser ut til å ha fordeler av det, forteller Alexander Lislerud i Skjeberg Sport, som deler treneransvaret med Bjørn Johansen i HIF og Rolf Aamodt fra Skjeberg Sport.

Samarbeidet kom i gang ved at Alexander har en kamerat i Hafslund i Jørn Thøgersen, som kunne fortelle at HIF også hadde utfordringer med en noe slank stall i årgangene 2010/2011.

- Vi har allerede gode erfaringer med samarbeid med andre klubber. Vi har samarbeidet med bla. Berg IL og Tveter og jeg forstår også Hafslund har hatt dette, ikke minst innen jentefotball. For å se om det var mulig å få til noe hadde vi først en trening og deretter et foreldremøte i hver klubb tidlig på året, og så ble kursen staket ut, der var også tidligere daglig leder i HIF med i innledningen, forteller Alexander, som tidligere har erfart at en årgang har smuldret opp.

- På det laget gutter 09/10 som vi mistet, er det bare sønnen min igjen i 2010 årgangen, og vi ønsket ikke at dette skulle skje igjen, forteller Alexander.

Etter hvert som man har samarbeidet med HIF har kjemien gradvis kommet på plass både hos spillere og trenere, og i dag er samarbeidslaget en realitet.

- Pr i dag er Skjeberg Sport sitt 2011 lag det eldste laget vi har før senior på guttesiden, det sier litt om hvor kritisk det kan være. Vi har jobbet mye med å holde lag og spillere sammen i flere år. Snart er det for mange ungdomsskolen som gjelder og da er det viktig å ha et stabilt lag og en fast vennegjeng i klubben. I Skjeberg Sport jobber vi for å skape «venner for livet», sier Alexander.

Gruppa 2010/2011 består i dag av 12 spillere fra Skjeberg og 7 fra Hafslund, som nå ser ut til å få ytterligere to 2011 spillere. Disse har tidligere spilt på et lag opp. Treningene foregår på Skjeberg mandag og torsdager klokka fra 1830-2000, mens hjemmekampene spilles på Hafslundbanen.

- Vi har et 9-er lag i år, og skulle helst meldt på et 11-er lag i 2010 serie, men vi så at vi ikke kunne legge lista så høyt. Det skal ikke være noe press og stress for spillerne, vi rullerer heller litt på oppmøte i kamp og med en større gruppe blir vi mer robuste i forhold til ferier, frafall og skader. Gruppa er nå stabil og det er godt oppmøte og fin innsats, det er en fin gjeng, sier Alexander.

Når det gjelder treningene har samarbeidet også gått greit. Trenerne deler stort sett samme tankegang når det gjelder hvilke verdier man står for og hvordan man legger opp trening og kamper.

- Vi ser gradvis en endring i breddeklubbene, der det nok blir vanligere med samarbeid for å kunne opprettholde tilbudet. Det er viktig å ha litt større grupper for at alle skal få matching. Fokus på å skape god kultur, godt samhold og stabilitet er utrolig viktig, sier Alexander.

Gruppa og samarbeidet er relativt ferskt og man har levert gode prestasjoner gjennom første del av sesongen. Alle gleder seg til kamper etter ferien igjen.

- Vi ser at hafslundspillerne har et bra nivå og de er med på å heve vår gruppe, det er flere gode som trekker de andre med seg i riktig retning. Samtidig er det klart at med en større gruppe kan vi få bedre og mer seriøse treninger og mer spilletrening. Vi er ikke så sårbare for at noen er på ferie eller ikke har anledning til å komme på trening. Som alltid gjelder det å ha gode motspillere på trening for å utvikle seg. Med en positive tone som hersker i gruppen og blant foreldrene ser det lyst ut, sier Alexander Lislerud.

Skjeberg Sport G2011 har forøvrig også egne kamper i egen 9’er serie G13, som består av de samme 12 spillere som trener i samarbeidslaget med Hafslund.

-Neste år er det elver som gjelder, da kan det kanskje bli snakk om en ny konstellasjon. Vi får se. Det viktigste er at vi klarer å skape et bra og godt tilbud og at gruppa har flere spiller som er med på å levere gode prestasjoner, slik at det er moro for alle delta, erfaring viser at stabilitet og godt miljø er alfa og omega, sier Lislerud.

Del dette på
Scroll to top