Ti ivrige små ønsker seg flere med på laget

De er skolestartere og hører 2018 generasjonen og har såvidt begynt begynt å trene fotball i Hafslund IF.

- Det er en veldig god gjeng av lekne og nysgjerrige barn. Vi spiller naturligvis fotball, men først og fremst har vi det moro med ball. De får også være med og bestemme hva vi skal gjøre. Barn i dag får gjerne ikke så mye fysisk aktivitet ute, så trening er også viktig for å gjøre de robuste og vant til å bevege seg, forteller Veronica Fosdahl, som for tiden er alene om å styre gruppa og aktivitetene.

Pr. nå er Veronica eneste trener, men mye tyder på at bestefar til Emrik, Ole Morten Rosted også kommer inn som hjelpetrener.

-Vi spiller en god del mot to mål og de er enkle å ha med å gjøre, de er tillitsfulle og er med på det de andre finner på. Hos oss ønsker vi å gi de frihet fra en hverdag som fort kan bli skjematisk, der mange forteller de hva de skal gjøre. På våre treninger er de mer frie, forteller Veronica.

Gruppa springer ut av ball og lek og har fortsatt fokus på å leke med hverandre, og mange foreldre er med på trening for å støtte og følge opp.

-Jeg ser det er flere foreldre som har lyst til å prøve seg som trener, det er ikke så vanskelig, det viktigste er at alle blir sett og tatt vare på, forteller Veronica.

I år skal gruppa spille den enkleste formen for fotball, der de skal spille treer-fotball i såkalt binge.
- Det viktigste for oss for tiden er å lære de å samarbeide og ta vare på hverandre. Vi koser oss også mye utenom. Vi gjør ting som er med og bygger en god gruppe, som kanskje å kose oss med en is sammen, det hender, forteller Veronica.

Veronica og ungene: Charlén spiller mens Angelica (eldst) hjelper til på treninger. Hun spiller på2012/2013 laget

I sommer er gruppa meldt på fire cuper og arrangementet “På med drakta” er seriespillet. Alle barna kommer fra Hafslundsøy.

- Det er jo naturlig at de kommer fra nærområdet, men vi ønsker oss flere gode venner i gruppa. Så om det er noen som kjenner noen som kunne tenke seg å være med er det bare å komme. Vi trener på tirsdager klokka 17-18, velkommen skal de være, avslutter Veronica.

Del dette på
Scroll to top